Support Tickets - Only works on firefox

Only works on firefox

Live Chat 18.04.2016 462 Bug Report Status: Closed Solution: Yes endy300


after installing live chat business turned out that only works if the client is using firefox. For other browsers after entering the conversation immediately closes the conversation as an administrator before it can be deductible.


Replies (16)

  • avatar Jerome

    Thank you for opening a support ticket.

    We self use live chat daily and would know such issues.

    Please update to the latest version 2.2 that will fix an issue with old browsers and the Edge browser.

    Awaiting your feedback.

    18.04.2016 0
  • avatar endy300

    updated to version 2.2. the problem remained.
    As the admin browser firefox, firefox browser as a client - everything works
    As an admin firefox, as a client safari, chrome, and the other - the dozen or so seconds terminates the connection if the client closed it and the client gets the info system left the conversation.
    as an admin on the browser chrome, safari, etc. I do not get at all info about trying to connect from the client.

    18.04.2016 0
  • avatar Jerome

    Two possible issues here:

    There seems to be something wrong with either your full site domain in your include/db.php (more information can be found here: https://www.jakweb.ch/faq/a/98/full-site-domain) file or your sessions are not working correctly (talk to your host).

    Please empty your browser cache and try again after the update to 2.2. If the problem still exists, please send us operator login information via following form: https://www.jakweb.ch/access-form

    18.04.2016 0
  • avatar Jerome

    Thank you for the information. Please make sure that the FTP account has access to change files.

    18.04.2016 0
  • avatar endy300

    excuse me. Already it's ok. Assuming ftp account for you made a mistake you can now edit files.

    18.04.2016 0
  • avatar Jerome

    Ok, I think I found the issue.

    Please make sure your server supports utf-8, that is a very rare issue on a webserver not supporting UTF-8.

    18.04.2016 0
  • avatar endy300

    As it does not support utf-8?

    There are many sites on this server encoded utf-8

    18.04.2016 0
  • avatar Jerome

    This is the error I receive.

    EventSource's response has a charset ("iso 8859-2") that is not UTF-8. Aborting the connection.

    That will abort the script and timeout the sessions.

    18.04.2016 0
  • avatar endy300

    a very bad habit is not application-specific setting appropriate coding and counting on the fact that each server has a default encoding utf-8. The server supports both ISO and utf-8

    18.04.2016 0
  • avatar Jerome

    Our software has UTF-8 as standard set in all files, that's why Firefox works fine. That is the first case in over 5000 installations... Of course we will see what we can do from our side.

    Could you please give me access to the installation again so we can find a solution.

    https://www.jakweb.ch/access-form

    Thank you very much.

    19.04.2016 0
  • avatar Jerome

    We have found a solution as soon we have access we can apply it to your installation. Or you can download the package here on our website again and replace following files:

    • include/slide_up_html5.php
    • include/slide_up_html5_cross.php
    • include/proactive_html5.php
    • include/inform_html5.php
    • operator/ajax/operatorchat_html5.php
    • operator/ajax/status_html5.php

    Best regards

    19.04.2016 0
  • avatar Jerome

    Thank you for the access information, it works now.

    19.04.2016 0
  • avatar endy300

    works!
    Thank you very much!
    Do I understand that I do not perform updates future and save the files as a backup?

    19.04.2016 0
  • avatar Jerome

    You can run updates in future without any worries, the fix has been implemented in this files for good.

    19.04.2016 0
  • avatar endy300

    cool.
    thank you.

    19.04.2016 0
  • avatar Jerome

    *** Ticket closed ***

    19.04.2016 0